Fodboldrejser til Borussia Dortmund

Fankultur i særklasse

I løbet af de seneste år har Bundesligaen lagt sig i spidsen som den liga i Europa med flest tilskuere per kamp. Tysk klubfodbold trives, og der er altid højt humør til kampene i Bundesligaen. Dette gælder især for Borussia Dortmunds kampe. Klubben har verdens tredjehøjeste tilskuergennemsnit og slår dermed storhold som Real Madrid og rivalerne fra Bayern München.

De mest hardcore fans holder til på Signal Iduna Parks sydtribune, som også er kendt under kælenavnet Die Gelbe Wand - Den Gule Mur. Tribunen er det største område for ståpladser på fodboldstadions i Europa, og her er stemningen ekstra intens, når
24.454 dedikerede fans kaster deres kærlighed ned mod spillerne på banen. Fankulturen i Borussia Dortmund er noget helt særligt, og det er noget, du ikke må snyde dig selv for at opleve.

Borussia Dortmund og Bayern München - den evige rivalisering
Man kan ikke tale om tysk fodbold og Borussia Dortmund uden at nævne klubbens rivalisering med Bayern München. Disse to klubber har kæmpet intenst om retten til at kalde sig Tysklands bedste fodboldhold i mange år. Rivaliseringen er ikke blevet mindre siden 2013, hvor det netop var disse to hold, der endte i finalen i Champions League og dermed for alvor slog fast, at tysk klubfodbold er i voldsom fremgang.

Det var som bekendt Bayern München, der fik mest ud af mødet i Champions League finalen i 2013, og Bayern München fører også på antallet af Bundesliga-titler. Men én ting er sikker - Bayern München har fået sig en seriøs udfordrer til titlen som kongen af tysk klubfodbold i Borussia Dortmund.

Historien vingesus
Vælger man at bestille en fodboldrejse til Dortmund, får man ikke bare mulighed for at se fodbold i verdensklasse. Man kommer også til at opleve historiens vingesus. Borussia Dortmund er en gammel og meget traditionsrig klub, som bl.a. kan prale af otte Bundesliga-titler, fire pokal-mesterskaber, en sejr i UEFA Cup Winners’ Cup og en sejr i Champions League (1997). Et hav af fodboldlegender har igennem tiden sat deres ben i Borussia Dortmund, heriblandt Tomáš Rosický, Jan Koller og Robert Lewandowski.

Klubbens historie bliver fortalt på det såkaldte ”Borusseum”, som ligger ved stadion. Det er også muligt at booke rundvisninger på selve stadion. Selve byen Dortmund er bestemt også et besøg værd. Her kan man opleve et naturhistorisk museum, et bil-museum og et museum over 2. verdenskrig indrettet i et forhenværende Gestapo-fængsel, såvel som en masse smukke kirker og andre seværdigheder.

LA Travel sørger for både kampbilletter og indkvartering. Bestil en fodboldrejse til Borussia Dortmund og mærk den forrygende fankultur i en af Europas bedste fodboldklubber.