Fodboldrejser til Hamburg SV

Hamburg SVs historie

HSV blev dannet i 1887 under navnet SC Germania, som er en fusion af Der Hohenfelder Sportclub og Wandsbek-Marienthaler SportclubSC Germania var originalt et atletikklub i 1887, og var først da en englænder kom til klubben i 1891, hvor de begyndte at spille fodbold. 

I 1919 fusionerede SC Germania sig sammen med FC Falke Eppendorf og Hamburger FC dannede her klubben Hamburger SVda  klubberne var meget svækket efter første verdenskrig og kunne ikke fortsætte alene hver for sig.

Hamburger SV blev hurtigt meget konkurrencedygtige, og var allerede i 1922 i deres første Nationale finale mod 1. FC Nürnburg, som de fik tilkendt sejren i efter kampen blev annulleret af to omgange. De senere hen valgte dog at frasige sig sejren på grund af Fair Play, og derfor er der ikke en tysk mester i året 1922. Året efter i 1923 vandt Hamburger SV deres første nationale mesterskab.

HSV var en af de 16 tyske klubber som var inviteret til Bundesligaen, da den blev formet i 1963, og var indtil de rykkede ned i 2. Bundesligaen i 2018 også det eneste hold der aldrig var rykket ned. Trods HSV nu spiller i har de stadig en enorm opbakning fra deres trofaste fans, som støtter dem i massevis på Volksparkstadion hver kamp.

Hamburg SVs gyldne ære

I 1978 blev Branko Zebec ansat som cheftræner i HSV. Det var startskuddet til HSVs gyldne ære. Sammen med superstjernen, Kevin Keegan, som ankom året inden, så skød de HSV til toppen i Tyskland og Europa for en kort periode i slut 70'erne og start 80'erne. I Zebecs første sæson i spidsen for HSV vandt han det tyske mesterskab, hvor Keegan blev topscorer for holdet og vandt Ballon d'Or for andet år i træk. I deres første sæson tilbage i "Mesterholdenes Europa Cup" nåede de helt til finalen efter de i semifinalen slog Real Madrid ud, da de kom tilbage efter et 2-0 nederlag på Santiago Bernabeu, hvor de på Volksparkstadion bankede Real Madrid med hele 5-1 og spillede sig i finalen, som de senere tabte 1-0 til Nottigham Forest. 

HSV English on Twitter: "The tifo duel has moved into the quarter-final  stage, with these two facing off today: HSV - Werder Bremen, 20th Dec 2009  (10 years Nordtribüne, 10 years Chosen