Fodboldrejser til Union Berlin

LA Travel er klar til at hjælpe jer til Union Berlin

Det helt særlige ved Stadion an der Alten Föresterei er nemlig, at tre ud af de fire tribuner er ståpladser. ”Unionfans står op”, lyder det fra fansene – ligesom i gamle dage. Så står man tæt sammen og det passer med selvforståelsen, om at klubben og fansene er en stor familie.

Union Berlin har en lang historie, men det Union Berlin vi kender i dag, opstod i 1996. Deres historie er også præget af mange op- og nedrykninger, indtil det i 2019 lykkedes klubben at rykke op i Bundesligaen. Siden da har de for alvor bidt sig fast i ligaen, og det er samtidig lykkedes dem at kvalificere sig til de europæiske turneringer. Europa League i 2022 og Champions League i 2023.

UEFA fine Union Berlin for fan behaviour in Europa League

Fansenes klub:

I Union Berlin er man godt klar over, at klubben ikke ville eksistere, hvis ikke det var for klubbens fans. Klubben har flere gange været økonomisk udfordret, men hver gang er deres passionerede fans trådt til. I midten af 00’erne startede fansene en kampagne med navnet ”Blod til Union”. Fansene donerede deres blod til en blodbank, og de var dermed med til at betale en del af klubbens gæld. Da stadionet skulle renoveres og udvides i henholdsvis 2008 og 2011 var fansene igen på banen. Til dels de købte de over 5.000 folkeaktier, som skulle finansiere den nye tribune. Derudover var over 2.000 fans med til at udbygge det nye stadion. 140.000 frivillige arbejdstimer gav de, da den nye tribune skulle bygges, og der skulle tag over ståpladserne.

Union Berlin er sammen med St. Pauli anset som de eneste rigtige arbejderklubber i Tyskland. Union Berlins fans er ikke tilhængere af ”moderne” fodbold med store koncerner som klubejere, dyre siddepladser og VIP-lounges. Som der står på deres tribune: ”fodbolden skal være for alle”, hvilket er endnu en grund til, at stadionet næsten kun består af ståpladser.

Store spillere i Union Berlin

Union Berlin er en forholdsvis ny klub, men der er stadig nogle spillere, der gennem deres korte historier har fået en speciel plads i fansenes hjerte. Over 14.000 fans mødte op for at sige farvel til de to spillere Karim Benyamina og Torsten Mattuschka. Disse spillere indkapslede Union Berlin-DNA og derfor fik de denne fornemme farvelhilsen. Derudover er Karim Benyaminas nummer 22 også fredet i klubben, indtil der er en anden spiller, som slår hans målrekord på 87 mål for klubben.

Danskere i Union Berlin: Jakob Busk, Frederik Rønnow, Mikkel Kaufmann, Marcus Ingvartsen, Kristian Pedersen

Tidligere spillere i Union Berlin: Karim Benyamina, Torsten Mattuschka, Robert Huth, Max Kruse, Taiwo Awoniyi og Julian Ryerson

Spillere i Union Berlin i dag: Robin Gosens, Brenden Aaronson, Jérôme Roussillon, Kevin Volland og Frederik Rønnow

Så hvis du vil opleve en af Europas mest autentiske fodboldoplevelser med passionerede fans, så er turen til det østlige Berlin et oplagt valg. Efterspørgslen på billetterne er enorme, hvorfor klubben også planlægger at udvide til 37.000 pladser. Lige nu har de nemlig omkring 65.000 medlemmer, men kun 22.000 pladser, hvilket gør det vanskeligt at få billetter. Lad derfor LA Travel klare al det praktiske for dig, og nyd en af de mest unikke stadionoplevelser i nyere tid!