Fodboldrejser til EFL Carabao Cup

Populær fodboldturnering i England

Carabao Cup bliver hvert år arrangeret af English Football League, som har eksisteret siden 1888, og dermed er verdens ældste fodboldliga af denne type. Selve Carabao Cup, som også går under navnet EFL Cup, blev dannet i 1960.

Turneringen består af 92 hold, nemlig samtlige hold fra de fire bedste fodboldligaer i England: Premier League, Championship, League One og League Two. Carabao Cup bliver afviklet over syv runder, som alle på nær semifinalerne spilles som én knockout-kamp. Semifinalerne bliver spillet over to kampe - én på hver af semifinalisternes hjemmebaner.

Pokalfodbold når det er bedst

Hos LA Travel elsker vi pokalfodbold, og det gør vi, fordi alt kan ske i en pokalturnering som Carabao Cup. Modsat Premier League, hvor vinderen er det hold, der spiller mest jævnt over en hel sæson, kan Carabao Cuppen afgøres på et splitsekund. Man har kun én chance, og spiller man dårligt i en enkelt kamp, er man ude af turneringen. Dette knockout-format er med til at give Carabao Cup-kampene en sitrende intensitet, som både kan mærkes på grønsværen og på tribunerne.

Knockout-turneringer som Carabao Cuppen er berømt for at muliggøre giant killings, altså situationer, hvor topklubberne fra Premier League bliver sendt ud af turneringen af hold fra lilleput-ligaerne. Dette skete f.eks. i sæsonen 2001/2002, hvor de forsvarende mestre fra Liverpool F.C. blev slået med 1-2 af Grimsby Town og måtte forlade turneringen allerede i 3. runde.

En anden berømt præstation fra Ligacuppen er League Two-klubben Bradford Citys sejrsstime i sæsonen 2012/2013. Klubben fra den fjerdebedste liga formåede at gøre det af med Premier League-giganterne Wigan, Arsenal og Aston Villa. Bradford City nåede hele vejen til finalen, som de dog tabte til Swansea City.

Det er netop sådanne situationer, der har givet Carabao Cup et ry for at være en turnering, hvor alt kan ske, og hvor store overraskelser er reglen snarere end undtagelsen. Er du bidt af pokalfodbold, kan du også orientere dig i LA Travels oversigt over rejser til FA Cup, som er den anden store knockout-turnering i England.

Fodbold og ferie i ét

De fleste af vores fodboldrejser til England inkluderer to overnatninger. Det giver dig tid til både at se fodboldkampen og udforske den by, hvor dit hold spiller. En fodboldrejse er altså en belejlig måde at kombinere verdensklasse fodbold med storbyferien på. Når du booker en rejse hos os, sørger vi for alt - billetter til den valgte fodboldkamp og indkvartering på et hotel. Dette fjerner en masse ansvar fra dine skuldre, og det gør det nemmere for dig at nyde fodboldkampen og omgivelserne.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har særlige ønsker eller forespørgsler til din rejse. Vores rejsekonsulenter er altid klar til at hjælpe dig med at arrangere lige præcis din drømmerejse. Book din fodboldrejse til Carabao Cup allerede i dag.