Fodboldrejser til Copa Del Rey

Historien bag Copa Del Rey

I 1902 blev der afholdt en Cupturnering ved navn Copa De La Coronación, som var en hyldest til den daværende spanske konge, Alfonso den 13 af Spanien. Noget som blev forslået af den daværende Athletic Bilbao President, Juan de Astorquia, og den senere Real Madrid President, Carlos Padrós. Copa De La Coronación blev i 1902 vundet af Bizcaya da de slog FC Barcelona 2-1 i finalen.

Copa De La Coronación er altså ikke anerkendt som en spansk cupturnering, men blev startskuddet til turneringen vi kender i dag, Copa Del Rey. Copa Del Rey er så stort indenfor spansk fodbold, at den de første mange år blev set som det spanske mesterskab. Det var først da La Liga blev stiftet i 1929, hvor La Liga så tog over som den officielle kåring af de spanske mestre. ​

Gennem årene har der været udgivet 12 permanente Copa Del Rey trofæer til de spanske klubber. For at få et permanent Copa Del Rey trofæ skal man opfylde enten at vinde turneringen 3 gange i træk, vinde turneringen 5 gange eller ved en særlig begivenhed. Indtil nu har FC Barcelona 5 permanente Copa Del Rey trofæer. Athletic Bilbao har fået 4 permanente trofæer. Sevilla har fået to permanente trofæer. Real Madrid og Atletico Madrid har hver begge ét permanent Copa Del Rey trofæ.