Fodboldrejser til Europa League

Der er noget helt særligt over de store internationale turneringer. Klubberne kæmper selvfølgelig på deres egne vegne, men de er også repræsentanter for deres hjemlande, og det betyder, at klubberne spiller med en national stolthed, man ikke finder i de nationale ligaer og cups. Dette giver en fantastisk intensitet til kampene, som både spillere og fans mærker. Desuden er de europæiske turneringer et udstillingsvindue for fodboldverdenen, og det bruger spillerne til at vise sig frem i håbet om international anerkendelse. Der bliver altså spillet aldeles mindeværdig fodbold i både Champions League og Europa League.

Europæisk topfodbold

De deltagende hold i Europa League bliver udvalgt på baggrund af en rangliste over Europas største fodboldnationer. Jo højere et land er placeret på denne rangliste, desto flere hold får landet lov til at stille med. Pladserne gives typisk til de klubber, der klarer sig bedst i de nationale ligaer. I lande som England, Spanien, Italien og Tyskland, hvor de øverste pladser i ligaen sikrer deltagelse i Champions League, er det de næste hold i ligatabellen (f.eks. femtepladsen), der automatisk er kvalificeret til Europa League. Det er også muligt at kvalificere sig til Europa League gennem nationale pokalturneringer. Eksempelvis gives der en plads i turneringen til vinderen af den engelske FA Cup.

Mange storklubber har løftet trofæet gennem tiden. Det mest succesfulde hold i Europa League er spanske Sevilla, som har vundet turneringen fem gange og aldrig har tabt en finale. Klubbens sidste titel blev sikret i 2016. I øjeblikket sidder Alético Madrid på titlen efter en finalesejr over Marseille i 2018.

Selvom det ofte er storklubber, der ender med at løfte trofæet, har Europa League også dannet ramme for nogle store overraskelser. Af imponerende underdog-præstationer kan nævnes Shaktar Donetsks sejr i 2009, som for første gang sendte trofæet til Ukraine. Dette var tæt på at ske igen i 2015, da det relativt ukendte ukrainske hold FC Dnipro pludseligt stod i finalen, som de dog tabte til netop Sevilla. Alt kan ske i Europa League, og hvis de mindre klubber øjner muligheden for at favoritterne ud, kan man være sikker på, at de griber den.

Fodboldrejse med alt inkluderet

Hos LA Travel har vi specialiseret os i europæiske fodboldrejser. Dette bliver en mere og mere populær rejseform blandt fodboldfans, og en af grundende hertil er, at alting er ordnet på forhånd, hvilket giver dig enormt meget frihed på rejsen. En anden fordel ved fodboldrejsen er, at den giver dig mulighed for at opleve en fremmed kultur i en af Europas mange spændende storbyer.

LA Travel tilbyder et væld af rejser til Europa League-kampe, og vi garanterer markedets laveste priser. Vi går meget op i, at du føler dig tryg på rejsen, så derfor inkluderer vi en tryghedspakke i alle vores rejser. Tryghedspakken omfatter bl.a. prisgaranti og en døgnåben vagtservice. Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve klubfodbold i verdensklasse.