LA Travel Denmark A/S • Birk Centerpark 40 • 7400 Herning Danmark info@latravel.dk • 89 88 04 84 CVR 39574187
Eller dato
  • ma
  • ti
  • on
  • to
  • fr

Hjem / Fodboldrejser / FA Cup

FA Cup

FA Cuppen er den mest prestigefyldte cup i England og Wales, og det er verdens ældste pokalturnering. Den strækker sig helt tilbage til 1871. Hvert år bliver der spillet spektakulær fodbold i FA Cuppen, og på lægterne kan man opleve den helt særlige atmosfære, der har været med til at give England kælenavnet ”the home of football”. Vinderen af FA Cuppen får, ud over berømmelse og prestige, en adgangsbillet til Champions League, og derfor bliver der kæmpet indædt om det traditionsrige trofæ.

FA Cuppen er ensbetydende med seværdig fodbold og fantastisk fodboldkultur, og derfor er turneringen et oplagt rejsemål for fodboldfans, der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige. Hos LA Travel er vi specialister i at sammensætte pakkerejser til de bedste fodboldkampe i Europa, og vi er selvfølgelig også klar med en række rejser til FA Cuppen. Vi er officielle rejsearrangører for DBU, og vores rejser er de billigste på markedet. Bestil en rejse til FA Cuppen, og forbered dig på en suveræn sportsoplevelse i verdens største fodboldnation.

18 apr
FA Cup Semi Team 1 FA Cup Semi Team 2
Fodbold - FA Cup - Spilles 18-04-2020 @ London
Fra: 3 595:-
19 apr
FA Cup Semi Team 3 FA Cup Semi Team 4
Fodbold - FA Cup - Spilles 19-04-2020 @ London
Fra: 3 595:-
23 maj
FA Cup Final Team 1 FA Cup Final Team 2
Fodbold - FA Cup - Spilles 23-05-2020 @ London
Fra: 6 495:-

FA Cuppen er hjemsted for spektakulære rekorder

Udover at være verdens ældste turnering af sin slags, imponerer FA Cuppen også med sit omfang. Over 700 klubber deltager i indeværende sæson (2018/2019) i turneringen, hvis man medregner kvalifikationskampe. Samtlige klubber i Premier League samt de tre ligaer herunder er automatisk kvalificeret til FA Cuppen. Dog kan også klubber helt ned til det 10. niveau i det engelske fodboldsystem deltage, hvis de opfylder nogle kriterier for bl.a. holdets stadion. Dette giver FA Cuppen en enorm spændvidde, som indimellem medfører nogle bemærkelsesværdige resultater.

Pokalfodbold i verdensklasse

Mange har en forkærlighed for pokalfodbold som f.eks. FA Cuppen og den spanske pendant, Copa del Rey. Knockout-turneringer som disse har nemlig ry for at være steder, hvor selv det umulige er muligt. I de store ligaer skal man præstere et jævnt niveau over hele sæsonen for at få en god placering. Pokalfodbold adskiller sig ved at kunne afgøres på meget få øjeblikke. Er man ukoncentreret i et splitsekund kan det hele være tabt på gulvet. Omvendt kan mindre klubber også levere overraskende resultater mod favoritterne, hvis de rammer dagen.

FA Cuppen er berømt for de såkaldte ”giant killings”, som netop er de kampe, hvor ukendte hold fra de lavere divisioner sender favoritterne ud af turneringen. Giant killings bliver anset som værende en helt integreret del af turneringen, og de hold, der formår at sende et storhold ud høster enorm anerkendelse hos både publikum og pressen. Et af de mest berømte giant killings i nyere tid forekom i sæsonen 2016/2017, da Lincoln City fra den femtebedste række slog Premier League-klubben Burnley ud af turneringen. Samme skæbne led Everton i 2003, da klubben måtte se sig slået af Shrewsbury Town, der samme år rykkede ned i den femtebedste liga.

Hæder og ære

Det hold, der gennem tiderne har klaret sig bedst i FA Cuppen, er Arsenal, som har vundet turneringen 13 gange. På en tæt andenplads ligger Manchester United med 12 sejre. Disse to klubber deler også rekorden for flest spillede finaler, idet begge klubber har stået i finalen 20 gange.

FA Cuppen har en meget høj status både i England og i resten af fodboldverden, og klubberne sætter stor ære i at vinde turneringen. Også de enkelte spillere har meget at vinde ved at gøre det godt i FA Cuppen. Eksempelvis er Ashley Cole gået over i historien som den spiller, der har vundet turneringen flest gange (tre gange med Arsenal og fire gange med Chelsea). En anden bemærkelsesværdig rekord blev sat af Chelsea-spilleren Peter Osgood i sæsonen 1969/1970. Han formåede at score i samtlige kampe i turneringen, en bedrift, som ikke er blevet eftergjort siden.

FA Cuppen er hjemsted for spektakulære rekorder, suveræn stemning og først og fremmest sublim fodbold. LA Travel er klar til at hjælpe dig med at arrangere en drømmerejse til verdens ældste og mest interessante pokalturnering. Bestil din fodboldrejse til FA Cuppen allerede i dag.