Landsholdet

De store øjeblikke

Det danske landshold står bag nogle af de mest mindeværdige fodboldøjeblikke i Danmark. Hvem husker f.eks. ikke den vanvittige kvalifikationskamp mod Portugal i 2008, hvor danskerne, som var på udebane, leverede et fantastisk comeback mod verdensstjernerne Cristiano Ronaldo og Deco og endte med at vinde 2-3 i overtid? Eller den sensationelle sejr ved EM i 1992, hvor Danmark, som var med på et afbud, leverede turneringens måske største sensation nogensinde?

Det er netop øjeblikke som disse, der samler nationen og gør os stolte over at være danske. Et par gange i landsholdets historie har der dog også været grund til at sukke og tage sig til hovedet. Det gælder f.eks. kvalifikationskampen mod Sverige i 2007. Danmark var bagud med 0-3, men leverede et comeback af højeste kaliber og kæmpede sig op på 3-3. I kampens sidste minutter skete der dog det, at en frustreret fan løb ind på banen og forsøgte at slå dommeren ned, hvorefter Danmark blev taberdømt, og det hele var tabt på gulvet. Selvom dette var et tragisk øjeblik i landsholdets historie, demonstrerede det, at landsholdsfodbold er et fantastisk samlingspunkt for danskerne, og landsholdet fik da også rejst sig efter fiaskoen.

Landsholdets profiler
Landsholdets flotte sportslige præstationer hænger naturligvis sammen med de stjerner, der gennem tiden har trukket landsholdstrøjen over hovedet. Blandt legenderne er Poul ”Tist” Nielsen, som med 52 mål i kun 38 landskampe er landsholdets all time topscorer. Titlen deler han dog med Jon Dahl Tomasson, der har scoret lige så mange mål. Omkring landsholdets store gennembrud omkring 1980’erne var det bl.a. Preben Elkjær, Allan Simonsen, Frank Arnesen og Laudrup-brødrene, der spillede sig ind i danskernes hjerter og startede den fodboldtradition, vi i dag kigger tilbage på med stor respekt og beundring.

Også i dag er landsholdet fyldt med talenter, som til daglig spiller i nogle af de bedste klubber i Europa. I målet står f.eks. Kasper Schmeichel, som i 2016 var med til at vinde det engelske mesterskab til undertippede Leicester City. Den rutinerede forsvarsgeneral Simon Kjær kan bl.a. skrive topklubber som Palermo, VFL Wolfsburg og Fenerbache på CV’et, og spiller i dag i den spanske klub Sevilla. Stjernen over dem alle er naturligvis den tekniske midtbanespiller Christian Eriksen, der, når han trækker i Tottenham-trøjen, er en af Premier Leagues største profiler.

En fodboldrejse er en fantastisk måde at kombinere fodboldpassion med rejseglæde på, og LA Travel er klar med en række fede ture til landsholdets kommende kampe.