Chelsea FC

Oplev en topkamp med Chelsea FC

Chelsea hører til på Stamford Bridge i London, hvor de har spillet deres hjemmekampe lige siden klubben blev stiftet i 1905. I øjeblikket kan stadionnet rumme næsten 42.000 tilskuere, men Chelsea planlægger en udbygning, som skal forøge kapaciteten til 63.000 i 2024. På stadion ligger også et museum om Chelseas historie, hvor de bl.a. har udstillet klubbens imponerende samling af trofæer. Derudover kan det anbefales at booke en prisvindende guidet rundtur på stadion, hvor man får mulighed for at komme ind bag kulissen på et af de største stadions i London.

En turbulent historie

Chelsea er en klub med en meget interessant historie, og det har langt fra altid gået klubben lige så godt som i de senere årtier. Klubben blev dannet i 1905, fordi Stamford Bridge, som indtil da havde været et atletikstadion, blev omdannet til et fodboldstadion. Oprindeligt var det planen at leje banen ud til Fulham FC, men da de afslog tilbuddet, måttet man oprette en ny klub - Chelsea FC.

Allerede i klubbens anden sæson rykkede de op i den bedste fodboldrække. I de efterfølgende år rykkede de dog meget op og ned mellem den bedste og den næstbedste række. I 1954 vandt klubben sin første betydningsfulde titel, nemlig det engelske mesterskab. I 1970’erne og 1980’erne gik det igen ned ad bakke for Chelsea, som rykkede ned i 2. division og var snublende tæt på at rykke ned i 3. division for første gang i klubbens historie. Først i slutningen af 1990’erne begyndte Chelsea at etablere sig som det internationale tophold, de er i dag.

De store stjerner

Mange fodboldlegender har været forbi Chelsea i løbet af deres karriere. Blandt de vigtigste profiler er Chelseas nuværende assistenttræner, Gianfranco Zola, som spillede i klubben i årene 1996-2003. I 2003 blev han kåret til Chelseas bedste spiller nogensinde, og siden han forlod klubben, har ingen andre spillere båret hans gamle rygnummer, 25.

Chelseas mest scorende spiller nogensinde er Frank Lampard, som forlod klubben i 2014 efter at have scoret 211 mål. En anden Chelsea-legende er forsvarskaptajnen John Terry. Terry skrev kontrakt med Chelsea allerede som 17-årig i og spillede for klubben i næsten 20 år, inden han trak sig tilbage i 2018 efter et kort ophold i Championship-klubben Aston Villa. I dag er det verdensstjerner som Eden Hazard, Willian og Gonzalo Higuain, der løber med de store overskrifter, og ved at bestille en fodboldrejse til Chelsea er du garanteret underholdende og angrebssøgende fodbold.