Fodboldrejser til SSC Napoli

SSC Napoli

LA Travel er klar til at hjælper jer til Napoli

Napoli start med Maradona
Med Corrado Ferlaino som præsident investerede man i 1980'erne massivt for at få succes til Napoli. Man ville for alvor udfordre de norditalienske hold - især Juventus, der var dominerende med Trappatoni som træner og spillere som Platini og Scirea. I 1980 kom den hollandske stjerne Ruud Krool til klubben, og da han forlod Syditalien efter fire sæsoner satsede man alt på den lille argentinske supertekniker Diego Maradona, som man købte i Barcelona i sommeren 1984. Maradona blev verdens dyreste spiller(omregnet omkring 80 millioner danske kroner), og forventningerne til Napoli voksede voldsomt.

Stadio Diego Armando Maradona (Stadio San Paolo) – StadiumDB.com

Maradonnas klub Napoli- den voksende kæmpe i italiensk fodbold

I de første sæsoner efter Maradonas ankomst(en 8. plads i 84/85 & en 3.plads i 85/86) havdeholdet svært ved at spille med i den rigtigt sjove ende af ligaen. I 1985 vandt lille Hellas Verona sensationelt mesterskabet med Preben Elkjær på holdet, og i 1986 vandt Juventus med Michael Laudrup, men i 1986/1987 var det blev Napolis tur. Med Ottavio Bianchi som træner endte man tre point foran Juventus, og jublen kunne bryde ud i den store, og efter europæisk målestok fattige, storby. Man vandt oven i købet også Coppa Italia efter en finale mod Atalanta.

De to følgende sæsoner(1987/88 og 1988/89) blev Napoli nummer to i Serie A. Klublegenden Giuseppe Bruscolotti, der siden begyndelsen af 1970'erne havde styret det lyseblå forsvar, takkede af, og nye kræfter kom til. Hans afløser Ciro Ferrara skulle siden blive både anfører efter Maradona og Champions League vinder med Juventus(1996). I 1989 vandt Napoli UEFA Cuppen efter finalesejr over tyske Stuttgart(dengang spillede man ude og hjemme), og året efter triumferede man atter i Serie A. De to brasilianere Antonio Careca(angriber/født d. 5/10-1960, 222 kampe & 96 mål/heraf 73 i Serie A) og Ricardo Alemao(midtbanespiller/født i marts 1961) var sammen med Diego Maradona(født d. 30/10-1960, 259 kampe/115 mål/heraf 81 i Serie A) de udenlandske stjerner, men slidere som Massimo Crippa(født i 1965) og Fernando De Napoli(født i 1964) prægede sammen med Ferrara(født i februar 1967) også de italienske landshold. Blandt dem voksede et nyt, ungt talent Gianfrance Zola frem. Napolis første mesterskab fejres på San Paolo i maj 1987.

Napolis sidste triumf med Maradona kom, da man i 1990 vandt hele 5-1 over Juventus i den italienske supercup. I foråret 1991 blev Maradona(den sidste halvsæson spillede han 18 kampe/6 mål) testet positiv for doping(i marts mod Sampdoria), og for Napoli begyndte en lang nedtur. Økonomisk såvel som spillemæssigt.

Fankultur i Napoli & rivaler i Serie A
De største rivaler hos Napoli er AS Roma & Juventus, der er altid særlig spænding imellem de to klubber. 

Napoli er kendt som en klub med en stor og loyal fanskare. Klubben er Italiens fjerdebedst støttede klub i forhold til antal fans, da det anslås at omkring 10% af de italienske fodboldfans har Napoli som deres favorithold ifølge den italienske avis, Repubblica. Ligesom mange andre italienske klubber, har Napoli også mange fans uden for Italiens grænser.

Her er det anslået at Napoli har omkring 7 millioner fans på verdensplan. Napolis fans er venner med Genoas fans og i skarp rivalisering med, udover de traditionelle norditalienske storhold, også Hellas Veronas fans, der er kendte for at hade Syditalien og syditalienere.


LA Travel kan hjælper jer til en skøn oplevelse i Napoli, hvor vulkanbyen er et fantastisk sted at opleve fodbolden.

Vi kan hjælpe med en fodboldpakke, der passer til jeres fodboldweekend i Italien. Man kan tage toget fra Rom til Napoli efter flyveturen, toget tager ca. 1 time og 15 minutter fra Termini Station i Rom.