Corona og rejserestriktioner

Her kan du læse om, hvad Corona/Covid19 betyder for din rejse. 

Du kan på denne side læse om følgende:
Rejser du til England
Rejser du til Spanien
Rejser du til Italien
Rejser du til Tyskland​
Pakkerejsedirektiver

Nedenstående information er vejledende, vi anbefaler at du altid holder dig opdateret på Udenrigs Ministeriets hjemmeside:
https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/


Rejser du til England

Indrejserestriktioner
Alle rejsende skal fra under 48 timer inden ankomst registrere sig online og oplyse kontaktoplysninger, opholdsadresse og andre informationer om rejsen.
Alle rejsende over 12 år skal uanset vaccinestatus ved indrejse kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end 48 timer gammel. Det kan enten være en PCR-test eller en antigentest.
Alle rejsende skal desuden uanset vaccinestatus registrere sig fra under 48 timer inden indrejse. 
Find mere information om testkrav på den 
britiske regerings hjemmeside

Karantæne- og testregler
Karantæne- og testregler afhænger af, hvorvidt man er færdigvaccineret eller ej. Hvis man er færdigvaccineret, skal man som indrejsende fra Danmark til Storbritannien tage en selvbetalt PCR-test på eller før 2. dagen efter ankomst og selvisolere, indtil man har modtaget et negativt resultat. Denne skal bookes forud for indrejse, når man registrerer sig online. Disse regler for færdigvaccinerede gælder også for børn under 18 år, uanset om de er vaccinerede eller ej.

Hvis man ikke er færdigvaccineret, skal man som indrejsende fra Danmark tage en selvbetalt PCR-test på eller før 2. dagen efter ankomst samt på 8. dagen. Disse skal bookes forud for indrejse, når man registrerer sig online Efter ankomst skal man desuden opholde sig 10 dage i selvisolation/karantæne. 
La Travel er selvfølgelig behjælpelig med kontakt til bestilling af test. 

Bemærk at der skal vise negativ test eller dokumentation på fuld vaccine for at komme ind på stadion.

Vi anbefaler kraftigt at man læser alt om indrejsereglerne på på Udenrigsministeriets hjemmeside:
https://storbritannien.um.dk/rejse-og-ophold/corona-covid-19


Rejser du til Spanien

Indrejseregler
Til håndtering af restriktioner ifm. indrejse til Spanien pga. COVID-19 har de spanske myndigheder opdelte verdens landene i risikolande og højrisikolande. Der gælder således forskellige regler afhængigt af, om det land man rejser fra er et risikoland eller et højrisikoland.
På nuværende tidspunkt er Danmark kategoriseret som et risikoland (IKKE højrisikoland). 

Krav om negativ PCR- eller antigentest
Ikke-vaccinerede rejsende fra Danmark til Spanien skal medbringe en negativ PCR- eller antigentest (kviktest). PCR-testen skal være taget maksimalt 72 timer før indrejse og antigentesten maksimalt 48 timer før indrejse.
Rejsende som er færdigvaccinerede er undtaget testkrav ved indrejse til Spanien. Færdigvaccination tælles som to vaccinestik. Coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination fra 14 dage efter sidste stik. Krydsvacciner accepteres. 
Rejsende som er tidligere smittede er ligeledes undtaget testkrav ved indrejse til Spanien. Dog skal man kunne fremvise dokumentation for en positiv PCR-test, som er mindst 11 dage og højst 6 måneder gammel. 
Alle børn under 12 år er undtaget krav om test.

Krav om indrejseformular til Spanien
Alle indrejsende skal - uanset om de rejser med fly eller skib - udfylde en elektronisk indrejseformular inden indrejse i Spanien. Det er vigtigt, at formularen udfyldes korrekt.  
Formularen kan udfyldes online tidligst 48 timer før indrejse. Du kan finde formularen her eller via mobilapplikationen SpTH (både til Android og Apple). Det anbefales at udfylde indrejseformularen via hjemmesiden. Der skal udfyldes en formular for hver person – også for børn. 

Vi anbefaler kraftigt at man læser alt om indrejsereglerne på på Udenrigsministeriets hjemmeside:
https://spanien.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19


Rejser du til Italien

Indrejserestriktioner
Der er blevet indført skærpede indrejserestriktioner for indrejse i Italien gældende fra den 16. december til og med den 31. januar 2022.

For indrejse fra EU og Schengenlandene er følgende obligatorisk for rejsende fra 6 år:

  1. Fremvisning af PLF  (digital Passenger Locater Form)
  2. Fremvisning af det europæiske coronapas
  3. Fremvisning af negativ PCR test, foretaget inden for de seneste 48 timer eller kviktest foretaget inden for de seneste 24 timer
  4. Der gælder 5 dages isolation for rejsende, som ikke kan fremvise et gyldigt coronapas for fuld vaccination eller tidligere smitte. 
    Isolationen afbrydes med en negativ PCR- eller kviktest på femtedagen.

Alle indrejsende skal hver udfylde en elektronisk indrejseformular online: digital Passenger Locater Form (PLF). 
Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF. 

Ved boarding på fly til Italien eller ved grænsen til Italien fra EU- og Schengenlande skal du fremvise det europæiske coronapas med certifikat for enten fuld COVID-19 vaccination, immunitetscertifikat eller en negativ COVID-19-test.
Alternativt kan certifikat fra MinSundhed fremvises digitalt eller i papirform.
Børn under 6 år er undtaget fra krav om fremvisning af test.

Karantæne- og testregler
Du skal fremvise det europæiske coronapas med QR-kode ved boarding på fly til Italien eller ved grænsen til Italien enten digitalt eller i papirform. Passet skal indeholde certifikat for enten fuld COVID-19 vaccination, tidligere smittede eller en negativ COVID-19-test (PCR- eller kvik/antigentest), som ikke må være mere end 48 timer gammel ved ankomst til Italien. 
Personer, som ved indrejse i Italien ikke kan fremvise det europæiske coronapas eller anden anerkendt dokumentation, skal gå i fem dages karantæne. Karantænen afsluttes med en negativ test på femtedagen. Testen på femtedagen kan være enten en PCR-test eller en kviktest (antigentest). Karantænen afholdes på den adresse, som du har oplyst på din Passenger Locater Form.

Selvom du har et gyldigt coronapas, skal du vise negativ coronatest (maks. 48 timer gammel), for at få komme ind på stadion.

Vi anbefaler kraftigt at man læser alt om indrejsereglerne på på Udenrigsministeriets hjemmeside:
https://italien.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19


Rejser du til Tyskland

Indrejserestriktioner
Danmark inkl. Færøerne og Grønland er af de tyske myndigheder pr. 19. december 2021 kl. 00:00 blevet kategoriseret som højrisikoområde.

Det medfører skærpede indrejseregler:

  • Pligt til registrering på www.einreiseanmeldung.de for alle rejsende uanset vaccinestatus, også børn,
  • Ikke-vaccinerede skal medbringe en negativ test, som maks. må være 48 timer gammel (kviktest) eller 72 timer gammel (PCR-test). Afgørende for udmålingen af tidsrummet er podningstidspunktet samt tidspunktet for indrejse. Ikke-vaccinerede skal efter indrejse gå direkte i 10 dages karantæne, som tidligst kan forkortes vha. en test (PCR- eller kviktest) efter fem hele dage, dvs. hvis man er indrejst den 1. januar, kan testen tidligst tages den 7. januar kl. 00:00. Bevis for negativ test skal uploades på www.einreiseanmeldung.de. Korrekt uploading medfører automatisk ophævelse af karantænen,
  • Børn under 12 år skal ikke medbringe test, men skal efter indrejse gå direkte i 5 dages karantæne, som ikke kan afbrydes og som udløber automatisk.

Vi anbefaler kraftigt at man læser alt om indrejsereglerne på på Udenrigsministeriets hjemmeside:
https://tyskland.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19-tyskland

Bemærk: Flere klubber, bl.a. Borussia Dortmund og FC Bayern München, har opdateret deres corona-restriktioner og har valgt at man nu fremover skal have én af følgende coronapas for at kunne komme ind på stadion.
Færdigvaccineret
Rask efter at have været smittet med Covid-19


Rejser du til Frankrig

Indrejseregler
Frankrig har ikke indført indrejseforbud for indrejsende fra bl.a. EU-medlemslande, herunder Danmark, men der gælder krav om fremvisning af følgende for personer over 12 år:
 
Hvis du er færdigvaccineret og indrejser fra f.eks. et EU-land, som kategoriseres som grønt, skal du fremvise bevis i form af det europæiske coronapas og/eller Covid-19 attest med QR-kode.
Desuden skal du fremvise en tro- og loveerklæring, som printes og udfyldes inden indrejsen til Frankrig. Dette gælder også for børn under 12 år. Tro- og loveerklæringen finder du her .
Du skal således ikke fremvise negativ PCR- eller antigen-test for COVID-19, hvis du har coronapas og indrejser fra f.eks. et EU-land.

Hvis du ikke er færdigvaccineret og rejser fra et EU-land, skal du fremvise en negativ PCR-test eller antigen-test for COVID-19, der er højst 24 timer gammel.

Hvis du er smittet, skal du fremvise bevis for, at det er mindst 11 dage og højst 6 måneder siden.

Tro- og loveerklæring
Du skal fremvise en tro- og loveerklæring, som printes og udfyldes inden indrejsen til Frankrig. Dette gælder også for børn under 12 år. Tro- og loveerklæringen finder du her .
Tro- og loveerklæringen skal udfyldes uanset om du er vaccineret eller ej

Vi anbefaler kraftigt at man læser alt om indrejsereglerne på på Udenrigsministeriets hjemmeside:
https://frankrig.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19Pakkerejsedirektiver

Vi følger pakkerejsedirektiverne, og disse giver dig retten til at annullere en pakkerejse uden omkostninger, hvis Udenrigsministeriet (UM) fraråder rejse til din destination på rejsetidspunktet. Det er et krav, at destinationen påvirkes på tidspunktet for din rejse. Det vil sige, at hvis afrejse datoen er på et senere tidspunkt, kan vi ikke annullere pakkerejsen, da UM ændre anbefalingerne hele tiden.

Så længe der ikke er anbefalinger fra UM om ikke at rejse til din destination gælder vores generelle annulleringspolitik. Denne giver ikke mulighed for refundering af pakkerejsen. Kontakt os hvis du har spørgsmål til din pakkerejse.

Annulleret eller flyttet kamp.
Hvis kampen er annulleret eller spilles uden tilskuere på grund af Corona virus, vil LA Travel tilbyde refusion af din rejse.
Bliver kampen flyttet til en ny dato, vil din pakke som udgangspunkt blive flyttet til den nye 

Forsikring
Afbestillingsforsikring dækker normalt kun annullering på grund af sygdom (kræver lægeerklæring). En afbestillingsforsikring skal normalt underskrives senest 2 dage efter du har betalt din faktura.
Vi anbefaler dig undersøge vilkårene i din rejseforsikring, da de varierer for de forskellige forsikringsselskaber: Det har også betydning om turen er privat eller erhvervsrejse.

Link til Udenrigs Ministeriet: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Link til LA Travels generelle rejsevilkår: https://www.latravel.dk/info/rejsevilkaar/